Tarinoita lompakosta: Häätalous

Mitkä ovat naimisiin menemisen rahalliset vaikutukset – ja miten hääbudjettisuunnitelmasi vaikuttaa yleiseen raha terveyteen? Mitkä muut suuret virstanpylväät vaikuttavat raha terveyteen? Olen usein lukenut, kuinka käsittelet muutamia suuria virstanpylväitä elämässäsi – häät! ylempi AC Milan Paita korkeakoulututkinto! vauva! talon ostaminen! avioero! Eläkkeelle siirtyminen! – voi olla merkittävä vaikutus raha terveyteen. Joten ajattelin, että aloitamme sarjan rahan välitavoitteista. (Olemme jo puhuneet siitä, kuinka asuinpaikka vaikuttaa talouteen, samoin kuin sen, minkä yleisen rahan etenemissuunnitelman, läpi elämän kautta pitäisi näyttää.)
Ensinnäkin: naimisiin menemisen rahalliset vaikutukset. Kysymys kaikille, jotka ovat käyneet läpi tämän: mitä valintoja teit, että vaikutti talouteen? Mitä ohjauksesi olisi jollekin, joka vain käy läpi sen (joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan)? Niille teistä, jotka päättivät mennä naimisiin rahallisista vaikutuksista – jaa joitain ajatuksiasi kanssamme!
Häätalous: Missä säästää sekä missä levittää
0,02 dollaria nämä ovat parhaat vinkit:

Ole samalla raha -sivulla kuin kumppanisi.
Kun aloin treffata mieheni, maanmieheni – vähintään 70 -luvulla (ainakin) pienen slovenialainen nainen – vei minut hartioilla, kun hän näki minut yksin jonain päivänä ja sanoi: ”Pidän hänestä. Hän on pitkä niin kuin hän ei kuluta rahaa. ” Ajattelin, että se oli tuolloin Hil-ar-appl … tiedätkö mitä? Hän oli oikeassa.

Minulla ei ole huolta siitä, että aviomieheni tekee valtavan, hullun ostoksen puhumatta siitä kanssani aivan ensin Meksikon Jalkapallomaajoukkue Paita Samalla sivulla, jossa oli paljon erilaisia asioita – esimerkiksi me molemmat olimme tallentaneet sen, mitä voimme palkkioista, riippumatta siitä, kuinka pienet ne olivat. Meille oli välttämätöntä elää keinojemme alapuolella. Kumpikaan meistä ei ollut tyytyväinen taloudelliseen velvollisuuteen (hänellä ei ollut edes luottoluokituskortteja, kun tapasin hänet!).
Tämä ei tarkoita, että nämä ovat “oikean” asenteita rahasta – minun mielestäni on pikemminkin, että saman ajattelutavan raha on todella tärkeää sekä hääille että itse avioliittolle. Tutkimukset osoittavat, että rahallisten argumenttien saaminen on avioeron tärkein ennustaja, samoin kuin vaikka en ole vielä alkanut tutkia avioeron virstanpylvästä (pysy kuulolla!) Aion mennä raajalle ja sanoa, että saaminen Avioero voi tuhota taloutesi (jopa pre-NUP: lla).
Älä mene renkaan taloudelliseen velvollisuuteen.
Kun aloimme puhua kihloista, sanoin silloisen poikaystävälleni (nyt aviomiehelleni), että en halunnut hänen menevän hulluksi renkaaseen-samoin kuin en ehdottomasti lainata rahaa ostamaan sitä. Minusta näytti vain typerältä huolehtia uudesta avioliitosta tarpeettomalla velalla. Kerroimme itsellemme, että saatamme tehdä siitä myöhemmin suuremman, jos haluamme joko mitoittamalla tai lisäämällä patonkeja. (Myös jotkut tuolloin ystävistäni, jotka olivat tuolloin valtavia renkaita, tunnustivat, että he harvoin käyttivät kihlasormuksiaan, kun lapset tulivat mukaan, joten se oli myös huomio.)

Suoraan sanottuna olen aina ollut innoissani siitä, mitä hän on valinnut Kashima Antlers Paita (helppo 1 karaatin smaragdinleikkaus-ostettu ystävän yhteyden kautta Diamond-alueella, joten toivottavasti ostettu edulliseen hintaan). Se on vaatimaton rengas, mutta se on kuitenkin tehnyt minusta erittäin tyytyväisenä (ja käytän sitä päivittäin!) Tietenkin, se on ok, jos haluat jotain suurempaa, mutta olet varovainen siirtyä pois. (Psst: Tässä on vanha keskustelu, jonka lukija herätti, oliko valtavat kihlasormukset epäammattimaisia.)
Älä pakkomielle häälehdistä ja näyttelyistä
Älä pakkomielle häälehtiä – samoin kuin älä aloita hääpukuhakua hintaluokan yläpuolella. Katsoin muutaman lehden, kun etsin pukeutumistani, mutta lopulta halusin ensin tyhjentää myymälöiden mahdollisuudet sekä tavaratilat. Viimeinen asia, jonka halusin tehdä, oli nähdä noin 10 000 dollarin puku Vogue -morsiamen (tai mitä tahansa) ja valita mikä tahansa muu verrattuna.
Olen katsellut vain muutaman kerran esitystä “Sano kyllä pukeutumista”, mutta se ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua, kun normaalit naiset (luultavasti ei tue rahaston lukumäärää) ostavan viiden numeron hääpuvua. Jälleen, jos todella haluat sen, samoin kuin mikään muu ei tee, valitse se – katso kuitenkin vain kuljettamisesta.
Älä anna vastaanoton ruoan syödä budjettiasi
Täällä on kaksi komponenttia: kuinka lukuisia ihmisiä ruokit? Millaista ruokaa tilaat?
Vierasluettelosi. Olemme puhuneet aiemmin siitä, onko sinun kutsuttava kollegasi hääihisi, mutta miettimään kuitenkin perusteellisesti vierasluetteloa sen lisäksi. “Helppo” tapa muokata tätä luetteloa on rajoittaa plus-yksilöä-pidä kuitenkin silmällä, kuinka lukuisiin ihmisiin se todella vaikuttaa. Minulla oli yksi kultaseni tekemään tämän hääissä (vain ihmisetnull